måndag 31 maj 2010

Tillbaka från paradiset.

Kom hem klockan fem imorse och har nu arbetat. Tyckte det var dags att lägga in bilderna från helgen...


Det är bara så konstigt, för jag kan inte riktigt ta in hur vackert Perhentian är. Bild efter bild är ett vykort. Och jag var där. Igår. Och i hela tre dagar. Både på stranden och under ytan är det en av de finaste platser jag någonsin varit på. Det är absolut inte omöjligt att jag åker dit igen. Det här är absolut något av det vackraste Malaysia har att erbjuda. Titta och njut!



torsdag 27 maj 2010

Mot Pulau Perhentian

Återigen dags för en city escape denna helg. Eftersom jag imorgon har den första public holiday under hela min tid här måste ju dessa TRE dagar utnyttjas. Vi är därför ett gäng som sticker till Perhentian, som är två öar som ligger på östkusten. Dessa är kända för att vara något av det bästa som det här landet har att erbjuda.

Den enda smolken i bägaren är att jag ska åka 9 timmars nattbuss dit och hem för att ha råd. Men det kan jag ta, med tanke på att jag imorgon förmiddag kommer ligga på den här stranden:

Hoppas ni också får en trevlig helg!

tisdag 25 maj 2010

Cameron Highlands

Nu är det ju snart tre veckor sedan jag var i Cameron, så tyckte att det var på tiden att bildbomba. Jag åkte på en riktig tjej-road trip + ameer offcourse. Akin och Akeeshs familj har ett tolvrums hus i Cameronområdet som vi bodde i. Eftersom de är åtekommande besökare guidade de runt till teplantage, jordgubbsfarmer och så vidare. Så himla mysig helg! Inget jobb och ingen drama, bara fina vänner. Det enda man behöver ibland. I övrigt jobbar er lilla trouper i Sydostasien lite väl mycket, men eftersom det är långhelg på Perhentian som hägrar må det gå väl.

onsdag 12 maj 2010

Jag är sjuk och trött... Och ynklig. Cameron i helgen var fantastiskt i alla fall. Lovar bilder därifrån snarast. kramar

fredag 7 maj 2010

Dagens gubbe

Gubben i butiken retired with a bang kan man säga. Vi flyttar ut idag och med tanke på att han har räknat ner dagarna i tre veckor var jag tvungen att gå ner och säga hejdå.

Han stod och pratade med en annan kund, så jag vinkade lite och sa "You know, it´s our last day today, so goodbye!"
Gubben rycker på axlarna och säger "That´s fine. When you pass away I will be on the other side waiting for you."

Är det ett hot? haha. Hilarious!

onsdag 5 maj 2010

Effortless...

Har nyss kommit hem från jobbet. Vi har verkligen haft två awesome dagar! Känns skönt att den nya säljstrukturen som jag varit med och forma och implementera äntligen börja ge grymma resultat. Helt plötsligt går allt bara så lätt. Vi är inne i ett flow helt enkelt - and I like it!

Jag såg apan i morse på väg till jobbet förresten. Första gången på en månad, jag trodde nästan de hade skjutit stackaren. Men inte då. Tog givetvis ett foto.

Som ni ser vågade jag inte gå så nära. Den ser rätt läskig och stor ut. Tycker jag =)

tisdag 4 maj 2010

I en värld långt bort för länge sedan

Jag satt med två vänner på en klippa i skärgården i skymningen i slutet av juli. Det var en sådan där sommarkväll som jag tänker tillbaks på ofta, bara för den var precis så romantisk och vacker som sommarkvällar borde vara.

Well, nog prat om vackra Norge. I alla fall sa en av mina vänner något som jag brukar tänka på ofta. ”Vi är faktiskt födda i länder där allt är möjligt. Vi kan göra vad vi vill med våra liv, bli vad som helst. Därför är det så viktigt att omge sig med människor som inspirerar en. Alla mina vänner inspirerar mig på olika sätt och det är så fantastiskt att se att de bestämmer sig för att göra något med sina liv och kämpar för det. Det behöver inte alltid vara så att de lyckas med det de bestämmer sig för, men de utvecklas.”

Det är så rätt och väldigt inspirerande, enligt mig=) Vännen påpekade också att detta tyvärr leder till att kanske vissa människor borde ges mindre utrymme i livet. De som bara tar energi och ingen ger. Så tänk på det ibland, ta inspiration av andra och inte minst - inspirera andra.

söndag 2 maj 2010

Just me... walking down the streets

Man kan väl säga att folk i KL och Malaysia inte är av den blyga sorten. Dessutom uppskattar de exotiska inslag som snövit hy och havsblå ögon. And they are not afraid to tell you! Oftast är det mer modesta "hello beautiful", "vixen", eller "where are you from girl?". Ibland är det folk som följer efter en från food courten till jobbet och vill gifta sig med en. Rätt ofta vill de ta foton. Men ibland är det lite mer kreativt...


Förra helgen i Melaka hälsade taxichauffören mig med "Hello snow!" och innan jag hoppade av taxin hade jag dels fått höra varför han skulle bli en bra man och fått hans nummer. Av någon anledning konfiskerade Stefan lappen när jag berättade om min skalp.


Men ikväll hände nog ändå det roligaste. Jag brukar gå förbi ett par marknadsstånd där de säljer fejkskor och väskor. De killarna brukar alltid springa ut och ropa något när jag kommer. Jag har alltid trott att de skriker "Miss Norway", för jag sa att jag kom därifrån en gång. Men ikväll hörde jag vad det är de säger. Det är "miss Sophia Loren". Haha, bara sådär, blev man helt plötsligt italienska också.

lördag 1 maj 2010

Walpurgis Eve

Tyvärr kom vi inte ifrån kontoret förrän klockan sju igår, så vi fick ta en kebab på vägen till festen. Men sen blev det öl och valborgsmys med den här fantastiska utsikten. Märk väl att en blodröd måne stiger på natthimlen. Vi fick lite nostalgiknäpp och spelade mellanstadie-musik som scatman och bombastic. Skönt att alla visade sina gamla moves dessutom:) Eftersom det var fredag var folk väldigt trötta, så vi avslutade natten vid halv två.
Det mesta med gårdagen var ändå att jag fick ett mess från lill-mems där det stod att hon har köpt resa till sydostasien i sommar. Wihoo!!! En hel månad kommer hon vara i krokarna. Sjukt kul! Jag vet att hon kommer gillar denna förvirrande, varma del av världen. Förmodligen mer än jag till och med.
Labour day idag och det regnar helt galet mycket just nu. Det är svårt att beskriva hur häftigt det regnar och åskar. Jag säger bara "fy fan va det smäller!".